Friday, April 4, 2014

10th years & still counting...

Alhamdulillah….tthrough hard, thin, easy & mcm2 lah….but i believed the key is understanding, care & trust!

No big celebration…just a staycation for Us berdua semalaman di Cyberview Lodge. Jauh sket dr KL yang haruk pikuk…so we can have our sweet time gitu berdua-duaan…sesambil merelax kan diri dari kesibukan harian...hehehee ;p


we start with spa-ing, massage-ing, relaxing…Oh heaven!

thanks to Pn.W (reservation) who make this deco for us! Ohsem & sweet touch! ;p hati berbunga bunga masuk bilik atas katil ade gini…jeng..jeng jeng...


then we do candle light dinner…auwwwwww


then selamat ler we continue with chit chatting, gossiping, & borak2 kosong like we always do in our normal daily routine….hehehee

then pepagi sesudah suboh kita balik umah amik the kids & join us for the relaxing…sempat mandi pool sat before check-out…;) seronok ler diorang as we ols happy for having them in our marriage & life..Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah,,,




Thank you so much for the warm wishes & doa thru fb, tweeter, sms, social media..May Allah blessed u ols..;)


Sunday, March 30, 2014

Shortrip to USS with #buddies

oh lama betul nak menghapdet ceritera kitorang nih…ekeke btw trip was on 14hb aritu…mmg last minute trip coz tetiba jer tengok offer AA buat jd kitorang trus grab plan & pi…kalo ikutkan memang plan balik hari jer…sebab pi pun ala-ala single the mingle kan…so xperlu ler kita tido kan…memang plan nak berhoorey layan masuk USS jer pun...

so pepagi lg kita dah smpai di LCCT kan…brekfast dulu then subuh skali coz flight is early schedule in the morning 7.10 gitu…so smpai di seberang alhamdulillah dalam kul 8.20 am...

Sampai kita usha dulu transport…memang original plan kita beli ticket to enter USS her…jd smpai airport kita tengok apa yg sesuai…hikhikkk bila sepakat kita naik cab nih…one way to USS is cost $60..oklah utk 6 org kira berbaloii sebab xyah ler susah payah nak Q naik train ker apa kan..so memang smpai trus...
just nice…dlm 45 min dr airport & traffic was so clear kita smpai ke USS…yeayyyyy posing2 dulu mana patut…while waiting the gate to open…phew memang excited ler menacing…mmg ade yg 1st time pun..but yg 2nd & 3rd time lg excited sebabnya kali nih pi bujang kan…hahaha so memang puas ler bleh jalan...





keseronokan to the max….kitorng cover all ler…so far alhamdulillah x Q panjang all the ride…fast thru laa…memang just nice in time setiap 1 ride & game kita susun…..hikhikkk so bleh ler cover all….by that time lps lunch around 2 pm tuh dah strt crowded ler pack dengan orang punya ler ramai…so bebelen time yang ade kita spend beli sourvenior & posing2 sebelum keluar dr USS...gambo kalo ikutkan memang berlambaks….sebab dengan yang selfie nyer group pun belambaks..…tp happening smpai pening okeh…hahahaha mak mabuk siap muntah2 but okeh lah still carry on jalan2 ngan gang…;p 


overall we had so much fun..memang tempat gini berbaloii pi single ler…hikhikhik bawak budak boleh but then sure x bleh cover all…so next time bleh pi lg dengan kids but kene make sure diorang paham dah ler…baru berbaloii kan…;)

so abis penat lelah kita pulang ler ke bumi msia semua flight on the night 11.40pm…sempat ler we all puas jenjalan dalam s'pore airport…kalo ikutkan memang penats to the maxxx but the happening time together buatkan memasing x kering gusi…yeayyy…insyaaAllah ade rezeki kita plan next trip plak..



Sunday, March 9, 2014

#PrayForMH370


Pray for Miracle…


Segalanya urusan Allah...�� "When tragedy/calamity strikes: إِنّا للهِ وَإِنَا إِلَـيْهِ رَاجِعُـونَ ، اللهُـمِّ اْجُـرْني فِي مُصِـيبَتي، وَاخْلُـفْ لِي خَيْـراً مِنْـها 'Innaa lillaahi wa 'innaa 'ilayhi raaji'oon, Allaahumma'-jurni fee museebatee wa 'akhliflee khayran minhaa We are from Allah and unto Him we return. O Allah, take me out of my plight and bring to me after it something better. Muslim 2/632 



I always give the highest respect for the flight crew for their professionalism…to those who speculate about the wrong doing & so on…..bla bla bla……my prayers goes to all the passenger & crews….

Special tribute to the Dear Capt, in times like this, we believe you have done your best and that anyone who is/was in your shoes would have done their very best too...but sometimes, life is a mystery and it does not turn out the way we hope. Our prayers go out to you and everyone who was on board and for having such great passion in aviation, we salute you.





Monday, March 3, 2014

New baby bowl 2014

Yeah….welcome the blue orange in the house..ehh dlm beg ler kan…insyaaAllah modal baru utk tahun 2014….berat dah beg nak heret nih actually…but oklah at least i have a new booster..yeahhh u gooo…this new bowl weight is 13'…kalo normal range bola i is guna only 11.7 & 12.4….so nih kasi up sket for better result & kondisi…
bukan suke2 main tibai jer nak amik bola berat but then advised by the pro coach la..

mudah2an makin success & insyaaAllah will usaha balik modal with this new baby…latest in market..Spike by Hammer…yummiehhh ;p

Color dah cuns…rege pun boleh tahan…& insyaaAllah performance nyer pun sure MANTAP!! Kalo nak good advice & looking for this bowl bleh gi melawat Pro Shop Abg Mie kat 2nd Floor, Endah Parade..


- Posted using BlogPress from my iPhone

Sunday, March 2, 2014

Big sis 9th Birthday

Small celebration as she don't want anything...just wanna be with us (mefamilia) & nekwan on her day!

So balik dr skolah kita plan surprised kan bigsis...harualah mama dah beli sesiap kek but x tunjuk ler waktu balik umah...



Then balik dr skolah kita suh mandi2 cam biasa....but then bila Bigsis turun je lepas mandi then kita kuarkan kek & nyanyikan happy birthday for her...



Happy she is..sebab besday di tgh2 minggu ari skolah kan...so sempat kita potong kek dengan nekwan in the house after maghrib tuh..









Posing2 layankan dulu then kita dinner ngn Pizza delivery...kasi nampak cam best ler sbb kalo xkene makan kat luar kan...since dah bleh delivery nih kita order saje..

And last kita surprised kan her with small gift...










Not the expensive one...but insyaaAllah will be the "guide" & priceless one...


Happy kemain die coz katanya memang baru je nak mintak belikan...Alhamdulillah

Mudah2an kakak membesar dengan sihat, dilimpahkan rezeki, terpelihara dari segala kejahatan & menjadi anak yg solehah! Ameen

Makan2 Ana Ikan Bakar


Oh dah lama dah berhajat nak datang makan kat sini…Ana Ikan Bakar Petai - caw.Bangi ler kut yang paling dekat…maka bersempena abang-abang & ahkak yang soorang tuh yang mendapat habuan durian runtuh….maka dimurahkan rezeki diorang nih ler membelanja makan kat sini…

lepas sesi membotol bersama buddies xkan terpisah kita trus ke Ana ikan bakar…so nih ler 6 sekawan yang setia…yang tolong belanja share 4 orang…hikhikkk ai is kene belanja laaa…yehoooooooo


so kita dua orang ler yang terkecuali dari pembayaran bil ye dak…hikhikkk kasi chan diorang menabur plak…manatau lps nih murah lagi rezeki…jadinya kita tolong order & makan sahaja...

jadi kalo dah kata tekak 6 orang kan…tapi bila tengok order..yang ampuns macam makan tuk 10 orang kut…asal penuh meja lah….luckily kitorang pi hari biasa bekerja…jadinya idak ler Q oanjang berjela & berejam2 pesanan baru siap….alhamdulillah...


Memang kenyang menyentap ler…

Cer Close up sket 1 -1 menu…yummmiehhhhh

udang masak butter 

siakap 3 rasa

ketam goreng telur masin

siakap stim limau

kerabu mangga


All menu yang kitorang order nih kira highly recommended laa…sebabnya walopun banyakkan…tp surprisingly habis licins semua…xder pembaziran berlaku pun…alhamdulillah…

memasing memang muke happy kekenyangan ler kalo ikutkan…nak plak makan2 borak2 gelak2 abis hatilah kan….sebab bukan senang nak dapat gether2 gini pun selalu…kalo ade game xpun event berkaitan jer ye kan…
so berejam ler jugak kitorang menghabiskan masa makan dengan aman kat sini…


Alhamdulillah…mudah2an dimurahkan ler rezeki yang tukang-tukang bayo sekalian…jangan serik membayo belanja lagi….yang penting kenyang tahap maxxx! Alhamdulillah…

ps : Lokasi sebenar sila google jer ler yer…sebab senang sangat nak carik kut…dr exit tol bangi 1st roundabout amik kiri then u turn kat traffic light coz die bebetul tepi jalan sebelah balai bomba…;p

Saturday, March 1, 2014

HQ buddies xkan terpisah...

Yeahhh…..HQ buddies xkan terpisah…hehehe dah macam tagline tutttttt kan…hikhikkk but nih alkisah my teambowl mate laa..kalo ikutkan memang we ols ade group in HQ lah…termasukah group didalam wasap jugak…actually ade 9 orang semua nya…but manage to get 6 at 1 time pun dah memang cukup happening….

Dah macam adik beradik segala bagai & we can share everything with all…means semua akan cerita openly in group law….so memang semua kepala adelah agak x siuman jugak…hehehehe

Jd kita pakat ler membotol sebab dah lama x membotol skali kan…nak tunggu big event lambat sangat..maka kita buat underground sendiri…main 6 orang kekdahnya dah macam 60 orang…hahahaha


nih kira persiapa ler jugak…like training session to us nak mantapkan permainan…so kiranya bersiap sedia sebelum next selection untuk interzone….

insyaaAllah…kalo rezeki kita bersama2 sepasukan x kemana ye x…usaha selebihnya kita tawakkal..insyaaAllah…janji hati kene baik & kita jugak x kaco orang lain…yang penting kita happy…sebab memasing ade beg yang kita plan sesama yang buat orang gerun…hahahahhaha



- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, February 28, 2014

9th Grand TT WCM


Yearly event by the group….well done to the committee sebab berjaya melaksanakan majlis dengan jayanya…hikhikkk asalnya join group nih suke2 jer…but now turn up dah macam family plak…so nih kira grand event every year…

Minggu lepas kekdahnya dengan acara minum petang….so geng2 WCM dari serata pelusuk ler mai turun Sunway Kayangan…memang happening ler…even a small gathering pun…but bila ade sponsor bagai & full support from the team sure majlis jadi lagi meriah ye x…hehehehe

so posing adelah wajib bila smpai…nih kira meja mengutip baju2yang telah ditempah….xposing kat kaunter registration sebab penuh sesak….kang kaco plak orang nak membuat keje ye dak...
so nih kira big event ler & sambutan yang sangat menggalakkan…maka harus ade banner siap pasang khemah bagai sebab nak menampung ahli keluarga yang mai kan…kebetulan cuaca pulak sangat cerah & bolehlah majelis berjalan lancar….

kasi interprame sket tuan belog nih dengan other half…kalo ikutkan asalnya group nih kaum driver ler yang register….tapi coz we're practisng the team member skali jadinya semua memang bawak family ler...

sempat jua jumpa geng lama yang dah x jumpa dari nung jauh di terengganu….nice to meet u again dear yanie…hehehe dah mcm 2 bradik plak dat thay…+ ramai jugak newbies yang ade tanya ehh…sebab muke ade lebih kurang jugak….


hhehehe orang lain xorder side dish…tp tuan belog xthn cuaca panas menerikk + dengan air siap sejuk yang ade lekas je licin…jd kita layankan minum ayaq kelapa laaaa….selebihnya kita posing2 chit chat2 borak borak meriahkan suasana...



nih kira kaum2 ibu or isteri-isteri driver nih ler semua…sporting ler sebab dah macam adik akak pun…esp yang memang dah slalu jumpa time TT mlm minggu kan….

Oh seperti biasa pula acara yang memang ditunggu harus ler sesi cabutan bertuah sepanjang majelis kan….not that bad turn up lebih 60% yang hadir dapat hadiah cabutan bertuah…kira cam banyak ler sponsor tahun nih….& hadiah grand nyer harus ler TV kan….

Tp apakan daya….kami dapat hadiah ke-5 kalo x silap dah hujung2 tuh nak jd grand kan..hikhikkkk maka terima lah seadanya rezeki dapat jugak set vacumm nih….
Alhamdulillah…better then never kan..sebabnya sebelum nih memang manjang x pernah dapat pun…so rezeki lah that day…kita dapat jugak diantara big gift that day…alhamdulillah lg...

So majlis bersurai lebih kurang maghrib gitu…& haruslah group photo last kan sebelum memasing  bersurai….;p
Till we meet again…here is WCM family…bravooooooooo!! Fun Fun Fun!!




Saturday, February 22, 2014

Cucu jantan kecik atok!

Oh anak…oh anak…oh anak jantan yang sorang…memang si atok melayan kan ler sebabnya yang nih kira cucu die time weekend jer dapat jumpa…nak plak bila dah macam2 akal panjang kan ragam nyer…jadi memang time gini keletahnya x kering gusi ler kan…

Weekend jer cucu atok nih dapat jumpa sebab hari keje biasa memang x menyempat ler nak bawak…kalo dulu atok slalu lah sebut ntah panjang ke x umurnya nak tengok "cucu jantan" nih ….huhuhu ;( but Alhamdulillah Allah panjangkan usia atok untuk sama lihat cucu nyer membesar bagai johan…

Selebihnya layankan gambo cucu jantan kecik nih bila dapat duk celah kangkang atoknya xmoh bangun…berejam jugalah si atok menurutkan sajor...









Peace yooo….pict shown #priceless moment atok ngan cucunya….dah minggu nih xdapat jumpa atok sebab atok balik kampung…ehh terbalik plak…atok balik kampung kan! hehehe tapi xper biar jauh dimata tapi dekat dihati…alhamdulillah skang cucu jantan dah pandai cakap telefon..jadi terubat ler rindu dihati…& cucunya jua mandang ade jer nampak org tua lalu or lintas like his atok dan dan tuh ler suruh call….;p