Saturday, September 20, 2014

Rezeki tahun 2013!

Alhamdulillah..nih namanya rezeki dtg bergolek...mmg xmenyangka langsung ler..sbb award yg sama kita dah pernah dpt pun...jdnya i is redha laa kalo diberi peluang pada org lain...but Allah yang berikan segalanya....

Dapat notice makluman utk event nih 3hari sblm kalo xsilap..mmg terkuzat ler..just in time cuti panjang last weekend..

Event held in Grand Seasons Hotel bersama2 lebih 140++ penerima anugerah lain...;)

Thanks to all yg banyak membantu secara langsung atau tidak...SYUKUR! Mmg kadang terkira, terlebih tp bila dah mmg rezeki kita..terima lah seadanya...









After all alhamdulillah sbb sedikit sebanyak jd penyuntik semangat yg kian pudar nih...mudah2an Allah permudahkan segala urusan & dipermudahkan rezeki dimasa2 akan datang...InsyaaAllah aminnnn

- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, September 19, 2014

Shortrip to JB with #WCM

Last weekend ade 10th Family Day #WCM held in Bayu Beach Resort, JB..

So haruslah berkonvoi kita with all wcmers...sebanyak 60 biji kete with total pax of 250++ gitu...meriahnyer toksah katalah bila dah bergether2 dr utara selatan timur & barat haruslah gamat kan...so we konvoi on friday from KL, so yg dr utara & timur semua dah sesiap tunggu area dengkil jam 7pg...



So xtvt bebas utk hari jumaat tuh sbb kepenatan konvoi benti makan sana sini..normally takes 3hrs je ke jb tp bila konvoi jd berejam2 ler kan...






Esok pgnya kita strt dengan xtvt sukaneka/telematch then xtvt bebas apalg kalo bukan pool session...






Then the big event is OSCAR dinner mlmnya... Ade lucky draw & also exchange gift for all participant...






Mmg heaven bila dpt gether2 reramai gini sesambil mengukuhkan tali persaudaraan sesama kita...last year kitorg last minute cancell join but this year alhamdulillah dpt join semula...not only the drivers jer but HMs jugakkk....semua sporting abis dress up ikut tema..;)

InsyaaAllah from this big family we ols jd rakan rapat & knowing each other well..

Mudah2an our relation akan kekal selamanya...We love WCM coz its FUN, FUN, FUN!!



- Posted using BlogPress from my iPad

Thursday, September 18, 2014

1st attempt for lil hero..

After 2yrs & 4month....nih 1st attempt lil hero tido sendiri...alhamdulillah his sleep well & mmg xsedo langsung kesedapan...

Kalo ikutkan die lambat sket ler pisahnya compared to his sisters yg 2 tuh...sbb lil hero full bf kan...jdnya harus ler mengempang jer kat mama ni.....



Mak die yg tetiba feeling sedih sbb xde bantal peluk..erkkk bgn jap2 (selang sejam kut) tgok die tido kemain lena lg smpai pg td...

Btw mmg lil hero xbgn langsung mlm td dr kul 9 tido..susu pun die x mintak..huhukhuk



Nih pict pg td sblm mak kuar pi keje die masih lenaaa....

cepatnya beso sayang...;(


- Posted using BlogPress from my iPhone

Tuesday, July 29, 2014

TaqabAllahu minkum minna waminkum...










Dengan rendah hati saya memohon kemaafan atas segala salah silap tutur kata dan perlakuan sepanjang perkenalan. Semoga Syawal dilimpahi kegembiraan berterusan. Salam Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin

- Posted using BlogPress from my iPhone

Sunday, July 27, 2014

Berakhir sudah....

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ ُ

DOA AKHIR RAMADAN;

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲ الرَّحْمَنِ الرحيم

Ya Allah...
Janganlah Engkau jadikan puasa ini sebagai puasa yg terakhir dlm hidup kami. Seandainya Engkau menetapkan sebaliknya, maka jadikanlah puasa kami ini sebagai puasa yg dirahmati, bukan puasa yg sia-sia.

Seandainya masih ada pd kami dosa yg belum Engkau ampuni dan dosa yg menyebabkan kami diseksa kerananya, sehingga terbitnya fajar mlm ini atau sehingga berlalunya bulan ini, maka ampunilah semuanya Wahai Yg Paling Pengasih dari semua yg mengasihi.

Ya Allah...
Terimalah puasa kami dgn sebaik2 penerimaan, perkenan kemaafan, kemurahan, pengampunan dan keredhaan mu Ya Allah.. Sehingga Engkau memenangkan kami dgn segala kebaikan yg dituntut, segala anugerah yg Engkau curahkan dibulan ini.

Selamatkan kami didalamnya dari kebimbangan terhadap bencana yg mengancam dan dosa yg berterusan. Demikian jua dgn rahmat Mu, golongkan kami kedalam golongan org2 yg mendaptkan (keutamaan) dimalam al-Qadar. Mlm yg telah Engkau tetapkan lebih baik dari seribu bulan.

Semoga perpisahan kami dgn Ramadan ini bukanlah perpisahan utk selamanya dan bukan juga pertemuan terakhir kami. Moga kami dpt kembali bertemu pada Ramadan mendatang dlm keadaan penuh harapan dan kesejeteraan.

آمــــــــــــــــــين
يا ربّ العالمين


- Posted using BlogPress from my iPhone

Saturday, July 19, 2014

Tragedi #MH17

Dugaan bulan ramadhan.....inilah pertama skali bila dpt berita psl #mh17, sebab masa tuh xtau lagi hujung pangkal cerita ke berita...honestly bila isu melibatkan gini memang i'm reading all out & go thru each of the post in social media....

tipulah kalo x sedih..sebabkan semangat kekitaan & kewarganegaraan yang tinggi memang terkisah juga! Lepas tuh tetiba terbayangkan jika kita sendiri xpun keluarga terdekat yang berada dalam kead ini...nauzubillah....Tp sebaik2 perancangan adalah urusan ALLAH...siapa kita nak pertikaikannya.

duduk seketika lihatlah setiap dugaan yang datang itu disudut +ve....sebab kita yang mengawal akal fikiran kita..ade benarnya memang mudah berkata atau skang nih jd keyboard worrior...tp paling tidak timbulkanlah rasa sympati pada mangsa & keluarga mangsa....juga pada yang menjadi barisan hadapan negara...bayangkan dalam kita tidur lena mereka2 inilah yang mengorbankan masa & tenaga menghadapi segalanya....wallahualam...

memetik kata yang YB KJ nih....ade betulnya!




utk #MAS.......biarlah seribu tohmahan yang kau terima, #MAS tetap jadi kebanggaan negara! #ChinUpMAS


Deepest condolences to those families and relatives...;(
TIME TO UNITED AND GIVE OUR SUPPORT for MALAYSIA!!
#prayformh17 #prayforMH370

Wednesday, July 16, 2014

Hot trending #cdm25

Penuh kut newsfeed arini kat social media dengan trending #cdm25 nih.....fuhhhhh


















Sebagai ingatan bersama...yang baik jadikan teladan & yang buruk jadikan sempadan!

Tidak memihak dimana2 pun..tapi memang orang kita gemar jadikan sesuatu isu semakin "hot".... Siapa kita nak menilai baik buruk manusia..sesungguhnya manusia tidak lepas dari melakukan kesilapan.

Buat "perempuan itu" muhasabah diri...

Buat lain-lain esp keyboard warrior...jdkanlah sempadan bukan menambah caci maki nak-nak bulan ramadhan...

The perk is...benda dah jadi & siapalah kita menolak takdirnya!

Muhasabah & istiqamah..sesungguhnya jika kita menjaga aib seseorg sudah pasti Allah menjaga aib kita...

#remindertomyself


- Posted using BlogPress from my iPhone

Monday, June 30, 2014

Ramadhan Kareem!


Alhamdulillah...1st ramadhan goes smooth..My girls pun alhamdulillah dpt puasa hopefully xdelah byk sangat "drama" until the end...

My hope for this year..InsyaaAllah it would be better compared to last year...& sama-samalah kita mencari keredhaanNya...

There's something perfect for sharing....1 day 1 juz 1 video with Ust Nouman Ali Khan..

Ramadhan is the month of alQuran.

Juz 1: https://www.youtube.com/watch?v=pt9fUcL8njY
Juz 2: https://www.youtube.com/watch?v=gWZDVYom3RE
Juz 3: https://www.youtube.com/watch?v=wFsYnwI6zEA
Juz 4: https://www.youtube.com/watch?v=h2kwFI7bKi0
Juz 5: https://www.youtube.com/watch?v=9C6QyjX53cg
Juz 6: https://www.youtube.com/watch?v=KVh-W6CjIOc
Juz 7: https://www.youtube.com/watch?v=tXsMMj7m9tQ
Juz 8: https://www.youtube.com/watch?v=6NFo35g7zo8
Juz 9: https://www.youtube.com/watch?v=2i80milYJAc
Juz 10: https://www.youtube.com/watch?v=RlKDxmw466Y
Juz 11: https://www.youtube.com/watch?v=Btsvfuu2eE4
Juz 12: https://www.youtube.com/watch?v=K1uQ1l4LQFE
Juz 13: https://www.youtube.com/watch?v=eThSNtJe7SY
Juz 14: https://www.youtube.com/watch?v=Vvn2WCO_zPg
Juz 15: https://www.youtube.com/watch?v=3xOK85qRQ_o
Juz 16: https://www.youtube.com/watch?v=WAwI1MvBViE
Juz 17: https://www.youtube.com/watch?v=x9nMCACgvqk
Juz 18: https://www.youtube.com/watch?v=y5YpDilwN04
Juz 19: https://www.youtube.com/watch?v=T_DMb8o32c8
Juz 20: https://www.youtube.com/watch?v=DzSDr5xiGIE
Juz 21: https://www.youtube.com/watch?v=0qAhT7MV0Fg
Juz 22: https://www.youtube.com/watch?v=bFUACCm25ok
Juz 23: https://www.youtube.com/watch?v=PKFc1o8Yvzk
Juz 24:https://www.youtube.com/watch?v=R6XHHcbcitI
Juz 25: https://www.youtube.com/watch?v=iLvV_1JT2Ik
Juz 26: https://www.youtube.com/watch?v=v_zrDh9Ny8g
Juz 27: https://www.youtube.com/watch?v=kvUU1g4i2bk
Juz 28: https://www.youtube.com/watch?v=xJRf_4tojx4
Juz 29: https://www.youtube.com/watch?v=Ugx4MZK3EGQ
Juz 30: https://www.youtube.com/watch?v=9JL09VjJQWE

Go FIFA...!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Wednesday, June 25, 2014

Jom visit Pusat Sains Negara!


nih kes mak x boleh amik cuti lagi tapi kita apply halfday then bawak anak2 dara yang bercuti aritu pi visit pusat sains negara…diorg memang x pernah pi lagi jadi time cuti skolah aritu kita pi memang meriah lah aktivitinya…..here we go..

kira cam girls day out nih…kita pi bertiga…kalo ikutkan masuk ade entrance fees..tp masa kitorg pi nih die bg free sebab cuti skolah kan…so kita look & see then learn new things sesambil feels the nature too…exploration begin selama 3 hrs...

dari segala sudut ruang ground floor pameran & experiment lil sis & big sis explore….memang fenats okeh..nasib pkai flat shoes…sbb xde lift nak naik dari 1 floor to another floor…+ dengan sesak ramai orang but we manage to go each one of them...


from the exploration banyak dpt belajar la…esp on interest part…memang both of them nyer interest berbeza sket…bleh agak?? 


so i let them enjoy themselve ler…memang penat sebab mak sorang nak control 2 nih…sebab sorang ke kiri & sorang ke kanan…bila suh follow 1 by 1 memasing sentap sebab nak q-up semua…huhhu

at the end of the 3hrs tuh 2-2 pun shiok lahh…sebab masing2 diberi peluang explore macam2….
last but not least kita pose dulu sebelum keluar hall then kita proceed plak dgn wall climbing kat luar as req by big sis..




ok then….see their faces….penat sudah kita balik ok…alhamdulillah securing-kurangnya ade some xtvt within cuti skolah selain kita coti2 di laut biru….