Saturday, April 18, 2015

14th years Work Anniversary!

Alhamdulillah...16/4/2001 till 16/4/2015.....its 14yrs oredi ;p alhamdulillah sejauh & selama ini, really can't imagine laa...hukhukkk

Jatuh bangun tuh toksah cakap lah kan..ofc environment...+ minus politikus ofc nih mmg banyak! Nak plak kita start frm bawah till now...from production/bck end till duk front line/management nih...insyaaAllah keep up the good spirit & always strive to give the best!





Collection yg ade nih campur2 since byk dah masuk kotak...but im so proud of my self!

#workhardprayharder & insyaaAllah & mudahan bertambah rezeki....;) Ameen


- Posted using BlogPress from my iPhone

Monday, April 13, 2015

Sentap!

Baca tajuk dah tau kut! But this is seriously...mmg the whole day rasa down gler...huhuuu

Rasanya dah lebih 10thn kut turun naik parking rem sama alih2 ntah mcm mana bleh tersagat devider tepi rem naik parking ofc nih!




Nih ler namanya benda nak jadi...huhuu but memang sentap okeh! Sebab musabab rasa cam ilang akal jap sekelip mata jadii...nampak cam sikit jer kan....





Nah tengok close up pict...erkkk hati sakit menangis Allah aje yang tahu...huwaaaa dah xcomei dah cik jazzy saya...;(


But things happend for a reason...dah 2weeks berlalu but still....pain is pain kan! insyaaAllah ade rezeki lain kita repair awak ye sayang...skang nih slagi awak mampu berlari gagah kemana saja saya mahu pegi silakan berkhidmat sebaik mungkin...i love u lots cik jazzy! Its all about proud to having u around! Serious mmg sentimental sket part nih rasa.....;(



- Posted using BlogPress from my iPhone

Sunday, April 5, 2015

11th Anniversary

Alhamdulillah....duk dediam pun tup tap pejam celik dah 11 yrs....040404 till 040415..;p


No big celebration neither a trip sbb pakcik dalam exam mode! Jadi kita stay in town jer ler yer....jadi kita layan minum petang jer after his paper...



Happy & feeling blessed i could say with 3 angels in our small family! Nothing else matter...& hope jatuh bangun hiruk pikuk meniti hari we're still strong together!



More years to come & insyaaAllah till Jannah!

أَمِِيْن يَا رَبَّ العَالَمِينْ

- Posted using BlogPress from my iPhone

Wednesday, March 18, 2015

Karok lah kau katanya!

Hahahhaaa tajuk x tahan..tp kalo tengok gambo harus ler paham kan!
Dalam erti kata lain memang ler layan karok nih kat wedd my cousin duk dalam dewan... Sohih dah ade sgala alat bagai semua tp nan hado yg nak mula langkah! Ekekeke

Apo laie laki den mmg suker bab gini terjah suh bini ehh nyanyi samo! Dah x memasai den terjobak...erkkk dah kuar bahso nogori plak...


Maka duk sayangkan laki...cewahh sebab dah di panggey nyer namo bini 1 dewan duk carik...jd kita layankan yo lah duet samo! Tuh anak jantan x kasi chan mak ehh nak nyanyi mako diselit jugak nak pogang mic tuh hah...









Gayo mmg hagham ler kan..dah kata nyayi slalu dpt kotak merah yoo...jdnya skali skala nyayi luar kotak best jugak! Tp idak ler rupa retis nuh....asal xrosak lagu & xsakit telinga dongar kira okeh lah kan...nahh layan! ;))

Jangan mareeee ehh....;d

- Posted using BlogPress from my iPhone

Tuesday, March 17, 2015

FFAS bowling Tournament

Oh game last week nih...sorrylah mmg bowl is my hobby..jdnya mana ade game yg sy rasa bleh join kita join jer! Heheee

Bring along my die hard supporter my girls + my bgf daugther..


So team nih dpt secara undian ramai..kira nasib lah dpt sapa pun kan...xkisah ler menang kalah janji kita have fun!


Btw this is geng #fitness kat umah...diorg nih kira active ler anjurkan mcm2 aktiviti every month...so kebetulan nih ler dpt jiin they ols....


Sporting + happening game event main 2 game jer pun...


So individu harus ler kebetulan i dpt...mmg shiokk lah 1st time dpt towel curlezz color pink! ;) ngeh ngeh ngeh



Overal team we ols dpt 3rd place...not bad ler kan..hihii out of 6 team, oklah kan...janji happening memasing syiok dapat layan ramas mesra..;) byk goodies jugak event nih..ramai yg murah hati sponsor! Siap mkn minum sgala...;)


-Posted using BlogPress from my iPhone

Saturday, February 28, 2015

Zumba oh zumba

Musim kut skang nih kan..sana sini org berzumba! Hihii

Dolu mmg xgemar le nak joinkan diri ke utk xtvt nih..tp now cam kemaruk plak...

Nak plak bila ade fitness centre baru kat dpn umah kan...so ade geng mommy yg best nak lyn jadi kita ikutkan laaa...



So skang nih xde lh follow hari2..cumenya bila free time kita join at least sminggu skali....



A really good crowd laa kat fitness nih...nak plak bila ade instructor & zin yg best..mmg happening..;)



Nih with Jonathan_celebrity...his coming by invitation actually..so mmg shiokkk laaa..suke plak layan die sbb step movement strong sket....


Nih dgn zin adza rina...kat ffas nih die setiap hari selasa...mmg soft spoken & her step very the ladies sgt...ekeke i is can't move with the longlai step laaa...


So kalo ikutkan ffas sini isnin rabu utk earodance...selasa jumaat zumba...khamis off day lah kira... So kita follow mana mampu sbb mission nak keep fit & sihat! Kalo kurus tuh kira bonus...��



- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, February 27, 2015

Ellyssa 10th birthday

Kisah semalam...26/2 genaplah umur our 1st precious Nur Ellyssa yang ke 10...Big sista dah...tp hatii sgt kecikkk!!

Dr pg we all pretend like xingat hari apa pun...so just act like normal. Mmg she's yang jenis bg hint but we all mmg plan nak buat surprised for her..jdnya kalo dah surprised mmg harus kene berlakon lah kan...hihiii nasib lah dpt mak pak kuat menyakat sama..hahaha


Balik ptg dr skolah heard from bibik yg die kata "mama & abie" x wish pun birthday die dah smpai ptg nib...huhuhu mcm x ingat pun her bday..erkkk so sentap disitu! But then lps maghrib kita sesiap kata nak keluar sbb abie dah jnji nak jmpa kawan....hikhikkkk mmg xbgtau pun siapa & kemana,...so menonong ler si bday girl dengan muke sposen folow je laa....


Then taraaa....surprised dinner with her beloved "ibu & ayah"... mmg byk kali dah die bgtau nak jmpa ibu ayah...winduu lama xdpt jmpa....of coz sbb ibu ayah nih yang jaga dia dr lps pantang till 2yrs mcm anak sendiri...;) masa nih mmg blum ade bbik lg lah kan....


So bila smpai jer bday girl nampak muke ibu ayah trus larii hug & drama queen sgt bila berjuraii air mata terharu....;)


Alhamdulillah we made it on her 10th bday! Plan lama dah nak jumpa...tp masa xkesempatan....Happy pun nangis jugakk..sbb now dah bleh feeling touching terharu gitu! Auwwww so sweet...


Btw what eva it is ure still my baby girl sayang....everything for u my lovely baby! Despite our buzy-ness routine schedule pun, we know ure everything to Me!!

May u always be showered with Allah blessing & be a good muslimah, In shaa Allah.



-Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, February 26, 2015

Ads : Tudung Murah Online!



Lately nih kalo perasan ke secara x langsung, dah macam2 fesyen tudung yang unik sering digayakan oleh para hijabster. Macam cendawan tumbuh lepas hujan kan. Begitu juga dengan rekaan tudung yang semakin kreatif dan memudahkan si aweks yg pakai. Bermula dengan tudung bawal (yang sehingga kini masih diminati), kemudian fesyen tudung Syria atau tudung sarung menjadi pilihan, diikuti pula dengan fenomena shawl atau lilitan selendang kontemporari dan baru-baru ini, rekaan tudung instant shawl pula menjadi sebutan. Yang nih harus lah pilihan terbaik buat new hijabi kan... 






Yang paling best bila tengok, gaya-gaya pemakaian tudung atau lilitan tudung yang kreatif yg kita boleh gayakan dengan menggunakan apa jua jenis tudung termasuk koleksi tudung murah. So, anda tidak perlu berhabis ratusan ringgit untuk mencuba fesyen tudung yang trendy!




Ikut kreativiti korang ler yang berani sket nak try gaya baru kan... Apa yang penting, korang rasa selesa dengan penampilan dan penuh berkeyakinan.




Sama ada bergaya dengan menggunakan cotton shawl, satin shawl, tudung syria atau pun instant shawl, so memang harga mampu milik dengan menawan dan menyerlah. Rata- rata tudung jenis ini boleh dimiliki dengan harga serendah RM15! Tunggu apa lagi? Bergaya dengan fesyen tudung murah online dan tonton tutotial-tutorial pemakaian tudung yang kreatif sebagai inspirasi!




 ..;p

Short Escapade - Beach trip 2015


Alhamdulillah...it was a last minute plan...sbb dah cuti CNY kan, so ade plak geng yang memanggil join pegi reccee kononnya....makaaa....panggilan pulau lah kita anak beranak...



Kalo ikutkan pulau area baru jer bukak...last 2 weeks...byk lagi resort & stay area x bukak...so this time around kita pi utk relax, relax, makan, tido, mandi laut, makan tido....nasib cuaca juga sangat mengizinkan...

 nampak x betapa enjoy nyer my "beach kids"...mmg diorg ler paling shiok skali...sbbnya memang smpai pulau diorg bergerak bebas...so far alhamdulillah diorg memang under own supervision...


view pulau harus nyerlah yang terbaik kan...memang sejuk tenang hati ler nengok nyer...
 aktiviti melepak borak-borak beramah mesra dengan all diver clanz adalah terbaik...sebabnya kalo yang pakai line M*x*s...harap maklum no coverage at all!...so heaven! sElain dr nya itu ok lah kut tapi xberapa nak clear jugak like 2/3 bar jer....

so back to the square lah kan...dtg pulau nak rest relax enjoy close bonding with the gengs....jd memang sgt heaven xder gangguan gadget & mobile....kita guna mobile phone utk amik gambo jer...hahahaha
 pasir putih harus ler paling mulus stok boleh baring tido siap....

 selebihnya kita layan menu2 yang xder & biasanya memang special sket bila kat pulau....harga harap maklum okeh!..hihiii

last but not least this time around sbnrnya kalo nak snorkeling ke dive still x best per...sbbnya kan baru lps monsoon...jd air adelah agak keruh...nampak jugak ikan2 dlm air tuh tp x secantik dlm bln 5 gitu....btw i'm more than happy sebab dapat try "cress mask" baru baikkkk punya...hihihii


oklah nak tgok view cantik dasar laut....in shaa Allah coming soon bln 5 nanti kita repeat...yg nih baru real dlm annual planning punya! Jommmmm!