Wednesday, November 17, 2010

Salam Eid-Ul-Adha..

not much for this year...mmg x amek xtra cuti so on laa kan...but lucky me sbb my parents in KL...so mmg beraya di KL je leh...hihi
so kalo time raya2 gini harus le pikirin menu apa kan...so bila pulak en.suami yg kepingin mau mkn fav masakan 'mak' die maka di order saja lah dr si isteri...ekek

mmg x kurang le kalo bab mkn nih....nak plak en.suami mau mkn ketupat..Sambal ikan parang..sambal goreng..rendang,...itu yg diminta...dan menjadi kemestian adlh lemang + kari ayam for my side...;p

lemang nih dah jd tradisi le..even we stay in KL pun tp mmg setiap thn x miss le buat lemang nih...so kira fresh from oven lah...stahun 2kali...mmg keje remeh tp hasil mmg meletopsss....kalo slalu bikin mmg ade je jiran2 mem'booking' ekekeke..

tp this year we add the ketupat le..since org johor mmg mkn ketupat kan...beli daun yg dah siap anyam le kat psr keramat..selamattt!

nih sambal grg...ade 2 version ye ols...1 yg hot laa...1 lg biasa utk org yg x mkn pedasss!- nih kira resepi org johor...ai msk yg pedas sajor ikut tekak suami ai yg suke pedasss..yg x pds my sis yg msk..sbb masing2 laki org johor so selera masing2..hihi

yg nih harus le kan...kari ayam...!
opss terlupa plak nak share pict of rendang 'tok'...mana x nya..xsmpat nak amik pict pun....dah abis..& jgk smpaikan terpaksa re-cooked..hahhaha

So mmg this time ai bebetul kerah my air tgn le...'berkorban' demi en.suami yg mau mkn menu slalu2 mak die sediakan...alhamdulillah...

Selamat Hari Raya Aidil Adha kepada semua..selamat ber 'korban'...hihi berkorban apa saja pun termasuk jgk kan...;p



No comments:

Post a Comment