Monday, April 9, 2012

Sharing : Bahaya Salah Paham!

Dapat email dr kwn...tp just trpk bahayanyalah kalo salah phm....so nih ai nak share kat korang sume " sharing is caring kan! "

"Di suatu pagi yang indah, satu lagi pembelajaran subjek sains diajar di sekolah rendah. Pagi itu cikgu sains mengajar anak muridnya tentang betapa bahayanya minuman keras dalam hidup kita. Seperti biasa cacing akan menjadi mangsa dalam ujikaji kali ini. Sebagai sampel air, kita akan guna air arak dan air mineral.

"Baiklah murid-murid. mari kita lihat apa yang akan berlaku"


Cacing dimasukkan ke dalam air arak dan akhirnya cacing itu mati selepas beberapa minit.Cacing yang diletakkan di dalam air mineral sedang menari berjoget-joget setelah beberapa minit.


Hahaha, nampakkah anda betapa bahayanya masalah seperti ini.? Siapa nak jadi cikgu sains silakan. Aku tak nak!! Hahahaha, memang letihla nak ajar kalau macam ni.."
Ps : creadit pd creator katun & yg seangkatannya..

So pesanan...korang2 yg nak mengajar anak2 kenalah carik perumpamaan yg SESUAI & kalo boleh jgnlah yg susah2 utk dipahami...mudah2an apa yg kita nak smpaikan pd anak2 kita jelas & tidak disalah erti kan...insyaallah

- Posted using BlogPress from my iPad

No comments:

Post a Comment